Pravilnik i uvjeti korištenja
Ugovor o korištenju usluga društva MIDNEL d.o.o.

 • MIDNEL se obvezuje voditi brigu o sigurnosti i dostupnosti servera što uključuje: obranu od zlonamjernih osoba, stvaranje pričuvnih kopija, redovito nadograđivanje operativnog sustava i svih programa koji su zaduženi za dostupnost web stranica, baza podataka, email komunikaciju, kao i periodičnu nadogradnju svih servera i serverskih tehnologija novijom.
 • MIDNEL od 1997. godine znanjem, iskustvom i odabirom partnera za fizički smještaj servera jamči 99% dostupnost svih usluga ali ne može preuzeti nikakvu odgovornost za nastalu štetu u slučaju elementarnih nepogoda, prekida na spojnom putu, u slučaju DDoS napada, kod kvarova na mrežnoj infrastrukturi u data centru ili na samom serveru, odnosno tijekom vremena potrebnog za popravak ili povrat podataka sa pričuvnih kopija.
 • MIDNEL ne može preuzeti nikakvu odgovornost za štetu ili gubitke uzrokovane kompjuterskim virusima.
 • MIDNEL neće čekati sa primjenom novih sigurnosnih i programskih rješenja ako time ugrožava cijeli serverski sustav i druge korisnike, samo zato što jedan dio klijenata nije spreman na nužne promjene i prilagodbe svojih rješenja.
 • MIDNEL ažurno radi na registraciji domene ali ne može preuzeti odgovornost ako je ista već registrirana od strane treće osobe u vrijeme dok pokušavamo registrirati domenu za klijenta. U ovom će slučaju puni iznos sredstava uplaćenih na ime registracije domene biti vraćen klijentu bez bilo kakvih drugih odgovornosti i eventualne štete sa kojom se klijent može suočiti.
 • MIDNEL odluke o periodičnom prelasku na novije tehnologije donosi isključivo s ciljem unapređenja kvalitete usluge i sigurnosti. Tijekom migracija sa jednog serverskog sustava na drugi ili kod promjene PHP i MySQL inačica – svi klijenti bez ugovorne usluge održavanja, samostalno nadograđuju svoja programska ili CMS rješenja!
 • MIDNEL ne preuzima odgovornost, niti pruža tehničku potporu za probleme nastala uslijed neredovite nadogradnje i održavanja programa i nekompatibilnosti sa novijim, naprednijim, sigurnijim i pouzdanijim rješenjima. Ovo se posebno odnosi na sve CMS sustave i vlastita rješenja starijeg datuma.
 • MIDNEL naglasak stavlja na sigurnost i dostupnost kompletnog serverskog sustava stoga pojedini zahtjevi klijenata neće biti odobreni, a pojedine usluge mogu biti bezuvjetno ukinute iako su prethodno bile omogućene (npr. vanjski pristup MySQL serveru preko porta 3306).
 • MIDNEL zadržava pravo da bez najave ukloni nesigurne ili kompromitirane datoteke (skripte, baze, itd) čijom je upotrebom klijent (svjesno ili nesvjesno) narušio sigurnost servera, podatke na serveru ili je degradirao performanse servera.
 • MIDNEL zadržava pravo da bez upozorenja prijavi nadležnim institucijama ili ukloni nedozvoljene sadržaje sa servera koji su u suprotnosti sa zakonima Republike Hrvatske poput pedofilskih, piratskih (warez) i ilegalne mp3 sadržaje na svojim serverima.
 • MIDNEL neće distribuirati poslovne i privatne podatke trećim osobama bez prethodnog zahtjeva i odobrenja klijenta.
 • MIDNEL u slučaju nezadovoljstva radom i kvalitetom vServera, VPS-a ili dedicated servera, naručitelju usluge jamči povrat novca uplaćenoga na ime zakupa, od trenutka prestanka korištenja usluge do dana kad je usluga plaćena. Ne vraćamo novac uplaćen na ime zakupa domena i SSL certifikata.
 • Ukoliko MIDNEL-ov serveri dospiju na neku od “crnih lista” koje vode različite organizacije za borbu protiv računalnih virusa i neželjene pošte (SPAM), što za posljedicu ima nemogućnost slanja i primanja elektroničke pošte – virtualni server koji je zaražen malicioznim sadržajima biti će trenutačno isključen bez upozorenja i čekanja reakcije klijenta. Tek po otklanjanju problema klijent može zatražiti ponovno uključenje.
 • MIDNEL korisnici sa ugovornom obvezom uživaju sva prava koja proističu iz potpisanog ugovora, što znači da vodimo kompletnu brigu o serverima i jamčimo neprestanu funkcionalnost i kompatibilnost sa novim tehnologijama i trendovima.

MIDNEL klijenti su suglasni sa slijedećim uvjetima korištenja

 • serveri će biti korišteni za osobne i poslovne potrebe;
 • serveri neće biti korišteni za masovno slanje neželjenih poruka na email adrese primatelja bez njihove suglasnosti;
 • na serverima neće objavljivati nelegalne niti bilo koje druge sadržaje protivne zakonima Republike Hrvatske i međunarodnim zakonima.

MIDNEL zaštita privatnosti